Şebnem Ferah Gökcan Sanlıman’ın Yeni Albümünde Yer Aldı

Tarih : 11/ 05/ 2010

Şebnem Ferah, Gökcan Sanlıman’ın ilk albümünde “I Want To Break Free” isimli parçada yer aldı. Şebnem Ferah, albümde 6.sırada yer alan “I Want To Break Free” isimli söz ve müziği John Deacon’a ait olan parçada Gökcan Sanlıman ile düet yaptı.

Cengiz Erdem ve Deniz Erdem’in prodüktörlüğünde hazırlanan çalışmanın müzik yönetmenliğini Selim Öztürk ve Burak Karataş üstlendi. 10 şarkıdan oluşan albüm adını, The Beatles grubuyla özdeşleşmiş “Yesterday” şarkısından aldı.

Dünya müziğine damgasını vuran şarkılar arasından özenle seçilerek hazırlanan repertuar ise şöyle; “The Sound Of Silence” (Paul Simon), “I Want To Break Free” (John Deacon), “Yesterday” (John Lennon / Paul McCartney), “Hotel California” (Don Henley / Glenn Frey / Don Felder), “Boat On The River” (Shaw Tommy R), “Wonderful Life” (Colin Vearncombe), “Rain” (Jose Feliciano), “Goodbye My Love Good Bye” (Mario Panas / Klaus Munro), “Prison Song” (Graham Nash), “Wild World” (Cat Stevens).

“Yesterday”, albümünde Göksel, Şebnem Ferah ve Teoman gibi Türkiye’nin önemli müzisyenleri yer aldı. “Goodbye My Love” şarkısında Göksel, “I Want To Break Free” şarkısında Şebnem Ferah, “Prison Song” şarkısında Teoman düetleri ile Gökcan Sanlıman’a eşlik ettiler.

Albümün ilk video klibi söz ve müziği Paul Simon’a ait olup Simon&Garfunkel yorumuyla efsaneleşen “The Sound Of Silence” adlı şarkıya Paris’te çekildi. Kemal Başbuğ yönetmenliğinde iki gün süren çekimler bir otel odasında başlayıp, Paris sokaklarında tamamlandı.

Bizler de Şebokolik Ailesi olarak Gökcan Sanlıman’ı destekliyoruz.

Şebokolik Dergi olarak Gökcan Sanlıman’ı misafir olarak ağırladık. İlgili röportaja ulaşmak için tıklayınız.


Bookmark and Share

Yorumla

Bu konu hakkındaki yorumunuzu buraya yazabilirsiniz.