Serdar Barçın, “Doğa İçin Çal” Projesinde

Tarih : 02/ 05/ 2010

Şebnem Ferah’ın Benim Adım Orman albümündeki performansıyla tanıdığımız ünlü müzisyen Serdar Barçın, Fırat Çavaş’ın yönettiği “Doğa İçin Çal” isimli projenin 2.çalışması “Uzun İnce Bir Yoldayım” da yer aldı. “Doğa İçin Çal” projesinin ilk çalışması “Divane Aşık Gibi” de ise Ozan Tügen yer almıştı.

Doğa İçin Çal Projesi Nedir?

Agaclar.net’ten Fırat Çavaş, doğdukları iller farklı, yaşadıkları mekanlar farklı, zevkleri, yaşama bakış açıları farklı 45 müzisyeni, varolan gerçekleri bir kez daha hatırlatmak için bir araya getirdi: Doğa için çal!”.

Doğa sorunlarının evrenselliği, doğanın insanlara mekan ve kaynak oluşuyla, müziğin evrenselliği ve insanların ortak dili oluşu arasındaki bağ, projenin çıkış noktası oldu.

Müzik; yaygın, eneji dolu, durdurup kendini dinleten ya da arka plana geçip çaktırmadan varolan…
Seçtiğimiz parça: “Divane Aşık Gibi” Bilmeyen yok, sevmeyen yok…

Dünyanın çivisini çıkaranlar kadar, bunu seyretmekle yetinenler de benzer biçimde sorumluysa, çözümler bulmak ve uygulamak zorundaysak, her vesile ile hatırlamalı, hatırlatmalıyız…. Hem değişim gerektiğini bilip, hem “Şöyle yap, böyle yap” laflarını dinlemediğimize göre, “ne yapmalıyım” diye düşünmek gerektiğini her dinlediğinde hatırlatan bir müzik işe yarar mı? En azından konunun farkında olanlar için, arka planda fazladan bir vicdan azabı durumu yaratır mı?

“Birlikten kuvvet doğar” mı? Tek tek düşündüğümüz, anlatmaya çalıştıklarımız, hep birlikte, bir ucundan tutarak ortaya konduğunda verdiği enerji artar mı?

“Divane Aşık Gibi” yollarda dolaşmaktan başka, hem mecazda hem de fikirde “Sen yağmur ol, ben bulut, Maçka’da buluşalım” diyoruz.

Bugüne Kadar Yorumlanan Parçalar
:

“Divane Aşık Gibi” isimli çalışma için;
http://tv.sebokolik.com/ekip/doga-icin-cal-divane-asik-gibi/

Böyle başlamıştı onların yolculukları… farklı insanlar, farklı yüzler, farklı şehirlerden bir araya gelip doğa için , yaşam için bir araya gelip söylemişlerdi …

Onlar Yine Geldi. Bu sefer Serdar Barçın’da onlara eşlik etti. Bu sefer yine herkesin bildiği, yapısıyla, hikayesiyle, sözleriyle bambaşka bir türküyle geldiler…

“Uzun İnce Bir Yoldayım” isimli çalışma için;
http://tv.sebokolik.com/ekip/doga-icin-cal-uzun-ince-bir-yoldayim/

Yorumla

Bu konu hakkındaki yorumunuzu buraya yazabilirsiniz.