Umut Kuzey’in 4. Albümü Hazır

Tarih : 17/ 07/ 2012

Umut Kuzey’in dördüncü stüdyo albümü “SORMA” Arpej Yapım etiketiyle müzikseverlerle buluşmaya hazır…

Umut Kuzey “SORMA” albümünde, eğlenceli yönünü ortaya çıkarmaya çalıştığını ve sevenlerinin konserlerinde coşku ile eşlik edecekleri cover şarkılara özellikle yer verdiğini söyledi.

Albümde söz ve müziği kendisine ait “SORMA”, sözleri Umut Kuzey ve Ferda Orcun Aca’ya, müziği Ferda Orcun Aca’ya ait “VAY ANASINI” isimli iki yeni şarkı haricinde, Suat Sayın’a ait Zeki Müren’in yıllar önce seslendirdiği “YARALI GÖNÜL”, Erkin Koray’ın yorumuyla sevilen söz ve müziği Kemal İnece’nin“YALNIZLAR RIHTIMI”, Mavi ışıklar grubundan dinlediğimiz sözleri Atilla Akman,müziği Raymond Azoury-Alber Haddad’a ait “İYİ DÜŞÜN TAŞIN” isimli şarkılar da yer aldı.

Albümde yer alan dört şarkının aranjörlüğünü Alen Konakoğlu, iki şarkının da aranjörlüğünü Arda Algül yaptı. Albümün mix Alen Konakoğlu mastering ise Michael Zimmerling imzasını taşıyor.

Dünyaca ünlü yönetmen QUENTİN TARANTİNO’nun “PULP FİCTİON” filmine esin kaynağı şarkı

“YARALI GÖNÜL”

Albümün çıkış şarkısı olarak belirlenen söz ve müziği Suat Sayın’a ait olan, Zeki Müren’in yıllar önce yorumladığı “YARALI GÖNÜL”ün, Umut Kuzey yorumu dinleyen herkesi şaşırtacak.

Şarkı Quentin Tarantino’nun 1994 yılında yönetmenliğini yaptığı “PULP FİCTİON” isimli filminde kullanılmış ve bütün dünyada büyük ses getirmişti.

Albümün çıkış şarkısı olarak seçilen söz ve müziği Suat Sayın’a ait olan “Yaralı Gönül”e çekilen klip, PROFABRİKA ekibi tarafından Gökhan Palas yönetmenliğinde Öykü Onur Tanyel Süpervizörlüğünde ve Eren Erdem kurumsal iletişimiyle gerçekleştirilmiştir.Umut Kuzey’in stil danışmanlığı Deniz Ongan tarafından yapıldı.Yaklaşık 70 kişilik bir cast ekibinin eşlik ettiği video klip, Garaj İstanbul’da iki gün süren çekimler sonunda tamamlandı.

Yorumla

Bu konu hakkındaki yorumunuzu buraya yazabilirsiniz.