Konser çok güzeldi. Konserle alakalı olmayan bazı ufak aksilikler olsa da benim için bir çok açıdan en güzel Şebnem Ferah konserlerinden biriydi.

Konseri anlatmaya başlamadan önce bir şey söyleyeyim. Konser başlamadan önce gösterilen reklamlar çok gereksizdi, bundan kim sorumlu bilmiyorum, ama fun.org olmalı diye tahmin ediyorum. Ben sinemada bile film başlamadan önce çıkan reklamlara sinir olurken bari konserlerde yapmayın bunu. Bırakın eskisi gibi Şebo'yu Bon Jovi vs. güzel müzikler eşliğinde bekleyelim, saçma sapan reklamlarla değil.
Her neyse, geçiyorum konsere.

Konser yaklaşık 25 dk. gecikmeli başladı. Sahne mumlarla süslenmişti, çok güzel görünüyordu.
Şebo saçlarını kısacık kestirmiş. Bana küçüklük fotoğraflarını anımsattı, 6 yaşındaki Şebo'yu. Çok şirin olmuştu; saçıyla, ayakkabılarıyla..
İlk parçanın Serapmış olması sürpriz oldu.

Daha sonra Yalnız ve İstiklal Caddesi Kadar çaldı.
Can Kırıkları yerine yanlışlıkla Delgeç'e başladılar. (Delgeç'in başı mükemmel olmuş, Aykan'ın heyecanlanıp onu çalması normal, çok çok beğendim) Şebo da takıldı Aykan'a, komikti

Aklıma Aykan'ın Durma'yı çalışı geldi.

Sahnede bir kaç şanssızlık daha oldu, mumlar az kalsın tutuşuyordu. Şebo bir ara "Yanıyor muyuz" dedi. Bir de hangi şarkıydı hatırlamıyorum, ayağı kaydı düşecek gibi oldu son anda toparladı.
Can Kırıkları'nın sonlarına doğru elimle kalp yaptığım için Şebo bana el salladı, acaba bana mı sallıyor gerçekten diye (

) düşünerek tekrar elimi kaldırdım o da evet sen anlamında başını salladı gülümsedi

Çok güzeldi.

Can Kırıkları'ndan sonra bu kez gerçekten Delgeç'e başladılar yanlış hatırlamıyorsam, ben o girişe bayıldım.

Metin ve Şebo sık sık merdivenin önüne geldiler. Sigara'da Metin'in solosundan sonra Şebo "bu tamamen hazırlıksız şu anda oldu, inanılmaz çalmıyor mu?" dedi. Gerçekten öyleydi

Serdar Barçın yoktu, en çok Sigara'da hissedildi bu.
Dans Pisti'nde Hayri adında birini dansa kaldırdı Şebo, çocuk sahneye çıkar çıkmaz Şebo'nun karşısında dizlerinin üstünde yürümeye başladı, boy farkını mı göstermeye çalıştı anlamadım, sonra da Şebo'nun elini öpüp alnına götürdü zaten... Rezaletti, ayıptı.
Bir ara biri Şebo'dan havlusunu istedi, Şebo da "Arkadaşlar, Havlu, peçete.. Bunlar eşya. Veririm isterseniz tabi ama, boşverin böyle şeyleri" dedi.

Yağmurlar'ın hemen ardından ara vermeden Deli Kızım Uyan'a geçildi. Yağmurlar'ı her zamanki gibi hep bir ağızdan söyledik, Şebo Deli Kızım Uyan'da merdivene oturdu ve öyle devam etti.
Fırtına bis'ten önceki son şarkıydı. Şebo her zamanki gibi hoşçakalın iyi ki geldiniz diyip gitti, tezahüratlar sonrası geldi ve "Kandırdıık!" dedi .

Daha sonra Vazgeçtim Dünyadan, Hoşçakal ve Bu Aşk Fazla Sana'yı çaldılar. Bu Aşk Fazla Sana'da Şebo "Kapanışı birlikte yapalım ister misiniz? Ben Buu Aşk.. Faazla diycem siz de Sa...es Naaa! diyeceksiniz ama es demeyin sakın, daha artistik yapalım. Bundan önce yaptığımızda korkunç şeyler olmuştu size güveniyorum" dedi. Yaptık biz de, güzel oldu.
Aykan İlkan bu konserde de çok süper çaldı. Ceren'in sesini daha çok duydum, o da gayet iyiydi.
Şebo'yu görmek çok güzeldi. Azıcık da olsa moral verebildiysek ne mutlu.
Umarım Harbiye'de konser vermeye hep devam ederler, çünkü ben bir tek o tip koltuklu yerlerde sahneyi düzgün görüp konserin tadını çıkarabiliyorum.
Gerçekten hiç bir dakikası unutulmayacak bir konserdi.
Şebo seni seviyorum. El sallayıp gülümsemen de çok güzel bir anıydı benim için.

Bu da benim en ayrıntılı yazı yazdığım konser oldu, umarım okuması da zevkli olur.