Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: BlueJean Mayıs 2011 "16 Nisan BGM Konseri İncelemesi "  (Okunma Sayısı 424 defa) Bookmark and Share
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hayatı_Şebolaa
Meryem Tuncak
Klasik Üye
**

Teşekkür Sayısı 13
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« : Mayıs 07, 2011, 11:36 »

ŞEBNEM FERAH
Muhteşemden biraz daha iyi ...

"Benim Adım Orman" albümünün gala konseri, yine bu sayfalara yazdığım gibi, hayatımda izlediğim en iyi yerli sanatçı konseriydi. Geçen ay yine oradaydım, yine her şey rüya gibiydi ... Sadi Tirak

Açık söylemek gerekirse,sıkı bir Şebnem Ferah fan'ı değilim.Albümlerini alırım,bir süre dinler ve rafa kaldırırım. TV'de ya da nette kliplerine denk geldiğimde genelde izlerim ve evet, her albümünde hastası olduğum birkaç şarkı mutlaka vardır fakat düzenli olarak dinlediğim isimler arasında değildir Şebo. Ama iş konser performansına gelince, kendisini Türk rock aleminin zirvesine yerleştiriyorum. Açık ve net ...  Tarkan, Serdar Ortaç,Kenan Doğulu gibi yüksek prodüksiyon imkanı olan popçular dışında Türkiye'de kaliteli konser performansı tecrübe etmek isteyen Şebnem Ferah konserlerine gitsin.
Kendisinin Bostancı Gösteri Merkezi konserleri,izlediğimiz birçok "unutulmaz" yabancı grup konserinden daha güçlü , daha duygulu ve daha görkemli geçiyor. Dolayısıyla ülkemizden yetişmiş böyle bir değerin -üstelikte kariyerinin en parlak günlerini yaşıyorken- kıymetini bilmeliyiz. Neyse ki, konser başlamasına yarım saat kala içeri adım attığımda içine karıştığım 5 bin kişilik heyecanlı kalabalık, en azından bu konuda kıymet bildiğimizin en güzel ispatıydı.

KONSERDEN NOTLAR :

* Şebo'nun doğum günü, birçoğunuzun bildiği gibi 12 Nisan ama 12 Nisan'da konseri olmadığı için , BGM konseri bir bakıma gecikmiş doğum günü partisi gibi oldu. İkinci şarkının sonunda tüm salon, hep bir ağızdan " İyiii kiii doooğduuun Şeeebneeem !!! " tezahüretıyla inliyordu Gülümseme Şebo'da " Sizleri gördükçe, ben de iyi ki doğmuşum diyorum. Bugün doğum gününüz olmasa da , yaptığımız işi o kadar anlamlı kılıyorsunuz ki , sizler de iyi ki doğmuşsunuz..." diye karşılık verdi.

* İlk defa Nilüfer'in "12 Düet" konserinde giydiğini gördüğüm kırmızı rugan ayakkabıları, bu konser boyunca da Şebo'nun ayaklarındaydı.

* Yıllardır bu ülkede sayısız yerli grubun konserini izledim, ben Şebnem Ferah hayranları gibisini görmedim. Konserin başından sonuna kadar salonun en az %90'ı tüm şarkıları baştan sona ezbere söylediler. Bu bir Şebnem Ferah klasiği artık ...  Tüyler diken diken ...

* 'Eski' şarkısı sırasında ; Türk sanat, edebiyat ve bilim tarihine geçen ünlülerin fotoğrafları ekranlara siyah beyaz slayt gösterisiyle yansıtılıyor bildiğiniz üzere ... Son olarak ise M.Kemal Atatürk'ün " Sanatsız kalmış bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir" cümlesi ekranlara yansıtıldı. Salon alkıştan yıkılıyordu tabii...

* Bir kere daha anladım ki ; konser anonsları konusunda Şebnem Ferah kadar kendinden emin,rahat,aklı başında ve cool bir rock figürümüz daha yok.

* Yan flütçü Serdar Barçın artık Şebnem Ferah'ın konser kadrosunun daimi üyesi sanırım. Şarkılara flütüyle kattığı yorumlar çok başarılı. Şebnem'in grup müziği içerisinde çok şık bir dokunuş olarak yer alıyor Barçın'ın etkisi ...

* Çok uzun yıllardır konserlerinde cover şarkılara pek yer vermeyen Şebnem Ferah, Nilüfer'in "12 Düet" albümünde yer aldığı parça olan 'Erkekler Ağlamaz', vokalisti Ceren ile söyledi.

* Sahne tasarımı, ışık sistemi,ses düzeni kalitesi ve hem lazer hem de pyro'larla desteklenen ekstra aksiyonlar konserin muhteşemliğini sağlayan önemli unsurlardandı.

SETLIST:

Çocukken Sahip Olduğum Kırmızı Rugan Ayakkabılar
Yalnız
Benim Adım Orman
İstiklal Caddesi Kadar
Çakıl Taşları
Can Kırıkları
Delgeç
Ben Şarkımı Söylerken
Babam Oğlum
Gözlerimin Etrafındaki Çizgiler
Mayın Tarlası
Ay
Oyunun Sonu
Erkekler Ağlamaz
Sigara
Sil Baştan
Yağmurlar
Yeniden Doğup Gelsem
Fırtına
Eski
Bu Aşk Fazla Sana
----
Kelimeler Yetse
Hoşçakal

Not:
Arkadaşlar son iki şarkıda Kelimeler Yetse olarak yazılan şarkı İyi-Kötü (Dasn Pisti) 'dir.

« Son Düzenleme: Mayıs 07, 2011, 11:38 Gönderen: meryemtuncak » Kayıtlı

Hayat Aslında Bir Festival... Biliyorsun, Yaşıyorsun Her An ..
Bırak Hayat İstediği Gibi Aksın , Sen Takma Kafana ...

Dil çıkaran HAYATI ŞEBO'LA Dil çıkaran
Hayatı_Şebolaa
Meryem Tuncak
Klasik Üye
**

Teşekkür Sayısı 13
Çevrimdışı Çevrimdışı

Site
« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2011, 12:07 »

İşte o sayfanın resmi

Resmin büyük halini aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://img8.imageshack.us/img8/2194/tarama0001y.jpg

Hayat Aslında Bir Festival... Biliyorsun, Yaşıyorsun Her An ..
Bırak Hayat İstediği Gibi Aksın , Sen Takma Kafana ...

Dil çıkaran HAYATI ŞEBO'LA Dil çıkaran
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Şebokolik Dergi Sayı 12 / Rockoza Dergi Sayı 2